Alle besøg i hjemmet er inkl. kørsel og opfølgning – max radius 40 km fra Kgs. Lyngby.

Doula forløb – Fødselstjener på kald

Doula forløb garanterer jer 100% høj sundhedsfaglig støtte og vejledning før, under og efter fødslen. Jeg er nemlig Doula med en sundhedsfaglig baggrund som sygeplejerske, sundhedsplejerske og ammekonsulent.

Doula forløbet med mig som jeres Doula giver jer hele pakken – da mine besøg før fødslen vil have fokus på fødselsforberedelse, fødselsplan, fødselsmodning og op til flere samtaler som vil skabe tryghed for jer. Jeg tilbyder altid at hjælpe med at lave et fødselsbrev, som bliver læst af jordemoderen, når I skal føde.

Når I skal føde står jeg på kald 2 uger før og 2 uger efter fødslen 24 timer i døgnet, og deltager fra aktiv fødsel og til barnet er født.

Jeg er ikke en Doula med tasken fyldt med røgelsespinde og drømmefangere, men derimod fuld af omsorg, anerkendelse og alt den tid I har brug for. Jeg vil understøtte jeres behov og ønsker for fødslen, og tage jer som par trygt med på rejsen, så I føler ejerskab i egen fødsel og forældreskab. I vil aldrig føle jer overset i det offentlige regi under jeres fødsel, når jeg er ved jeres side.

Ekstra ydelser

Jeg er uddannet til at udføre NADA øreakupunktur, akupressur, meyermetoden og rebozomassage. Efter fødslen er min ammetaske pakket med evidensbasseret ammevejledning, jeg er nemlig uddannet ammekonsulent på højeste plan – læs mere om Laura her.

Hvorfor vælger fødende at have en Doula med til fødslen?

Flere og flere familier vælger at have deres egen Doula med til fødslen, da en Doula assistere familien før, under og efter fødslen. Denne tryghed skaber de bedste forudsætninger for en god oplevelse ved en fødsel. En Doula vil aldrig agere jordemoder, men skal ses som familiens ’tjener’ under fødslen som kan tilbyde alt det som en jordemoder ikke har tid til i dagens Danmark.

En Doulas effekt på din fødsel:

 • Reducerer frekvensen af kejsersnit med op til 50%
 • Mindsker forbruget af smertelindring med op til 30% (betydning for hvor hurtigt mælken løber til)
 • Reducerer forbruget af ve-fremkaldende medicin med 40% (betydning for hvor hurtigt mælken løber til)
 • Forkorter fødslens længde med 25%
  (Kilde: Klaus Marshall: Mothering the mother – How A Doula Can Help You A Shorter, Easier, Healthier Birth, 1993).

Laura fortæller om at være Doula

I videoen til højre, kan du høre Laura fortælle om hendes oplevelse af at være Doula, lige efter en fødsel på Herlev hospital. Videoen er optaget i Hospitalets hall, imens adrenalinen og glæden i Lauras krop er på sit højeste. Laura oplyser om hvor stor en indflydelse det kan have, når man kommer så tæt på familien som doula.

Fødslen varede over 10 timer og endte desværre ikke som familien ønskede, hvad en Doula skal være klar til at kunne håndtere, da de efterfølgende samtaler med familien, vil bære præg af denne oplevelse, som til tider kan opleves traumatisk efterfølgende.

3 dage efter fødslen genså Laura familien i eget hjem, hvor familien fik hjælp til at få skabt en vellykket ammeetablering og en familieterapeutisk samtale om fødslen, forløbet og forældreskabet.

Herlev hospital

Doula forløbet består af:

Inden et forløb aftales, anbefales at booke en forsamtale hvor vi møder hinanden og mærker om der er gensidig god kemi og samme forventninger.

Når så et forløb er aftalt ser det således ud:

 • 2 graviditetsbesøg af 90 minutter inkl kørsel
 • Altid tilbud om NADA øreakupunktur, Rebozomassage, akupressur og meyermetode
 • Hjælp til jeres fødselsbrev i form af fødselssamtale og detaljer før fødslen 
 • Fødslen – jeg er til stede fra aktiv fødsel og til barnet er født. (Jeg står gerne til rådighed og tager billeder/video)
 • Jeg står på åbent kald uge 38-42 (kan stå til rådighed fra uge 37 ved ekstra betaling)
 • 1 ammeetableringsbesøg/barselsbesøg efter fødslen af 2 timer inkl journal og kørsel.

Pris 17.995,-

Tillæg ved fødsel over 10 timer – kr 1000,-/pr påbegyndt time.

Carina købte et Doula forløb og fortæller:

Jeg blev gravid i efteråret 2021. Der var meget snak om forholdene på fødegangene og de pressede jordemødre. Der blev talt om, at jordemødrene var nervøse for om de havde tid nok til dem der skulle føde i sommeren 2022. Der stod jeg, i forvejen utrolig bange for selve fødslen, og blev noget nervøs for at have termin i sommeren 2022. Jeg skulle være solomor og jeg gjorde ret hurtigt op med mig selv, at jeg måtte finde privat jordemoder.

Jeg var ved en tilfældighed begyndt at følge Laura på instagram og jeg så at hun tilbød doulaforløb. Jeg var en smule skeptisk. Det eneste forhold jeg havde til doulaer var noget jeg havde set i en serie da jeg var teenager, og der var doulaen meget alternativ, noget med noget røgelse, en hippietype og snak om hvordan man bedste ”tjente” for den ufødte baby – det var alternativt og MEGET lidt mig. På den anden side havde jeg brug for at have en med til min fødsel som vidste hvad det handlede om og Laura virkede ikke så alternativ, så jeg bookede en indledende samtale.

Mødet med Laura

Da jeg mødte Laura første gang gjorde det ret klart, at jeg ikke skulle bede om noget alternativt. Jeg var nok ikke den mest imødekommende udgave af mig selv. Heldigvis så Laura lige igennem mig og så at jeg bag facaden var pisse bange for den fødsel.

Jeg havde brug for at hun havde styr på hendes faglighed til at hjælpe mig igennem og det forsikrede hun mig om. Laura læste mig ret hurtigt og så at jeg nok ikke kom til at smide facaden sådan lige med det samme, så hun foreslog at vi til næste møde havde min bedste ven med som kunne forklare Laura lidt om hvem jeg var og hvordan jeg reagerede i forskellige situationer. Det var helt rigtigt set af hende.

Til vores næste møde faldt paraderne fuldstændigt da min ven var med og vi talte om hvem jeg egentlig var og vi fik talt om jeg at oprigtig var bange for den fødsel, jeg var bange for at dø og jeg var rigtig bange for kejsersnit.

Laura var god, hun lyttede og hun forsikrede mig om at hun ville være der under hele fødslen og hvis der gik noget galt og jeg skulle opereres, ville hun være der til at passe på baby imens. Jeg var lettet, kunne jeg ønske mere end at en børnesygeplejerske ville være der til at passe på mit barn hvis jeg ikke selv kunne? Næppe, så var det fuldstændig ligegyldigt at Laura ikke var jordemoder, hun var dét jeg havde brug for – hun kunne passe på mit barn, også med en bedre faglighed end en jordemoder. Fra det tidspunkt var Laura en stor del af min graviditet. Min graviditet var hård, men Laura var aldrig længere væk en end sms.

Lauras Doula forløb

Et Doula forløb består af et vis antal besøg før/efter og deltagelse ved fødslen. Det særlige ved Laura er at man får meget mere end man betaler for, man får et menneske som oprigtigt er interesseret i en som menneske og som hjælper igennem hele forløbet. For mig blev Laura den trygge base i min graviditet, hun kunne berolige mig både i forhold til fødslen, men også i forhold til de stadier jeg var i under min graviditet. Jeg gik som alle andre gravide til fødselsforberedelse og blev måske en smule forvirret af alle de ting der skulle foregå til fødslen, om jeg ville i kar, have bistik, hvilke fødestillinger der var – det var lidt meget, men også her stod Laura klar til at hjælpe og vi fik udarbejdet en fødeplan. Det vigtige for mig var egentlig ikke selve fødeplanen, men det at Laura hjalp mig igennem i mit tempo og jeg på den måde i mit tempo begyndte at kunne forholde mig til fødslen.

Da terminen endelig nærmede sig var Laura der igen, hun tjekkede ind jævnligt for at høre hvordan jeg havde det. Da vandet gik var jeg rimelig tryg, jeg ringede til fødegangen og derefter til Laura. Jeg havde en lang og hård fødsel. 15 timer med 4 forskellige jordemødre og til sidst endte det i et akut kejsersnit. Laura var holdepunktet under hele min fødsel. Hun holdte mig i hånden og da lægen sagde at det blev kejsersnit var hun der med det samme til at ”passe på mig”. Jeg var SÅ bange under kejsersnittet, men Laura var der til at holde mig i hånden og hun fik fortalt lægerne at jeg var oprigtig bange for at være der og det hjalp til at fokus på operationsstuen skiftede fra at være ”endnu et kejsersnit” til at den ene læge satte sig og talte med mig under hele operationen. Jeg ved ikke hvad jeg skulle have gjort uden Laura.

Efter fødslen

Laura er stadig en del af mit og min skønne datters liv. Fordelen ved at have Laura som doula er at hun også er sundhedsplejerske. At blive solomor er hårdt, men Laura står stadig klar til at hjælpe (nu som min privat sundhedsplejerske) med alle de spørgsmål jeg har og guider mig i den store omvæltning det er at blive mor.

Det er svært kort at beskrive hvad man får med Laura som doula. Det særlige ved Laura er det ekstra man får. At blive mødt i sin graviditet, at blive guidet til at komme gennem både den og fødslen. Laura gjorde mig klar til at blive mor.

Jeg vil ønske for alle at de kunne have en som Laura til at følge dem i deres graviditet og have med til deres fødsel. Prisen for Laura er ca. det samme som en barnevogn og der er igen tvivl om at jeg hellere ville undvære min barnevogn end jeg ville have undværet Laura i mit liv.

Om Laura

Mange familier har igennem de seneste 16 år haft glæden af, at modtage min hjælp og støtte, både som pædiatrisk sygeplejerske, konsultationssygeplejerske og som uddannet sundhedsplejerske- og ammekonsulent og certificeret Doula hos Foedselstearapeuten.dk og kropsmassør med speciale i graviditets- og efterfødselsmassage. Jeg tilbyder også NADA-behandlingsprogram som støtte til psykisk overbelastning. 

Jeg oplever, at familierne jeg besøger føler sig anerkendt og forstået ved hjælp af min evne til, at møde forældrene, lige netop der hvor de er. Mit samarbejde med familierne bliver altid nøje afstemt, så forældrene føler ejerskab over den ydelse de betaler for.

Lauras Babyunivers har fokus på hele familien, og inddrager både mor og far – og altid i øjenhøjde.

Læs mere om mig her