Alle besøg i hjemmet er inkl. kørsel og opfølgning – max radius 40 km fra Kgs. Lyngby.

Brystpumpe – valget er stort?

Hvad er din oplevelse ved brug af brystpumpe? Stress eller praktisk?

En brystpumpe kan være rar at have når du ammer, eller når du ikke har mulighed for at amme. En brystpumpe kan bruges til at stimulere mælkedannelse og kan malke overskydende mælk ud. Jo mere mælk der bliver pumpet ud, jo mere mælk bliver der produceret.

Der findes et hav af brystpumper og det vigtigste for dig som forbruger at være opmærksom på, er at den brystpumpe du køber, har den rette størrelse tragt. Hvis ikke tragten er tilpas stor, kan det forvolde mere skade end gavn.

Elektronisk eller manuel brystpumpe skal vælges ud fra temperament. Den elektriske pumpe forenkler arbejdet ved, at du undgår håndkraft, hvorimod manuel brystpumpe er let at have lige ved hånden.
Der findes også en håndfrie pumpe. Den er let i brug ved blot at trykke på den og påsætte den brystet, hvorefter den selv danner vakuum på brystet og derved opsamler mælken.

Det skal siges, at ikke alle kvinder BARE kan få en brystpumpe til at virke, som man måske forventer. Det kræver ofte øvelse før at mælken bare løber og man får fyldt opsamleren. Ikke alle mødre virker det optimalt at bruge en brystpumpe, og det kan virke mere stressende end gavnligt, stress påvirker nemlig nedløbet.
Varm altid tragten, masser brystet, duft til din baby og forsøg at slap af i kroppen.

Eksempler på brystpumper:

  • Manuel brystpumpe
  • Elektrisk brystpumpe
  • Batteridrevet brystpumpe
  • Vakuum brystpumpe/håndfri pumpe
  •  

Mange steder kan du leje en brystpumpe – som kan være aktuelt ved behov for ekstra igangsættelse af mælkeproduktionen.

Kh Laura

Du er måske også interesseret i...

Doula forløb

Doula - Fødselsterapeut

Når I booker mig som jeres Doula, står jeg 100% til rådighed før, under og efter fødslen inkl. fødselsmodning, smertelindring og -mestring bestående af Rebozomassage, akupressur og Meyermetoden. Efter fødslen tilbydes i naturligvis høj faglig ammevejledning. 

Ammevejledning

Ammevejledning

Amning kræver de tre T’er; Træning, Tid og Tålmodighed. Ved blot justering, tillid og tryghed kan vi sammen skabe mirakler for jeres amning. Amning må IKKE gøre ondt! Jeg afholder online ammeforberedelseskursus hver måned. Find kursus under online kurser.

Sundhedspleje

Sundhedspleje

Når jeg tilbyder familier privat sundhedspleje, er der altid god tid til vejledning og spørgsmål. Jeg vejleder 1:1 vejledning fra alt fra søskendereaktioner til søvn, motorik og kost. Jeg afholder online kostoplæg hver 2. mdr. Find flere kurser under online kurser.