Alle besøg i hjemmet er inkl. kørsel og opfølgning – max radius 40 km fra Kgs. Lyngby.

Hvorfor håndudmalkning?

Hvorfor er det vigtigt at lære at håndudmalke?

En mor bør lære at håndudmalke.

For det første får hun en oplevelse af, hvad hendes bryster fysiologisk er i stand til, og hvordan mælken kommer ud af brystet.

Når en mor lærer teknikken at håndudmalke – får hun også en ide om, hvor vigtigt det er at baby kommer dybt på brystet, for at aktivere/presse mælkekirtlerne sammen – så mælken løber ud til barnet.

Dvs når en mor får fat på brystet korrekt, så er hun faktisk i stand til, at malke mere mælk ud og mere effektivt, end en brystpumpe. Håndudmalkning er mere skånsomt og ved at dufte/se/mærke sin baby samtidig – stimuleres der mere oxytocin, som skaber glæde og lykke = mere mælk.

I videoen ser du hvordan du gør. Du har flest mælkekirtler 3-4 cm inde på brystet – prøv at mærke, hvad mærker du?

I mine ammebesøg lære jeg altid mødre at håndudmalke. Det gør jeg, både for at mødrene bliver bekendte med deres barns madpakke, men også for at kvinden finder glæde ved, at opleve have brystet egentlig er i stand til.

Håndudmalkning er til stor gavn, ved tidlige tegn på brystbetændelse.

Kh Laura

Du er måske også interesseret i...

Doula forløb

Doula - Fødselsterapeut

Når I booker mig som jeres Doula, står jeg 100% til rådighed før, under og efter fødslen inkl. fødselsmodning, smertelindring og -mestring bestående af Rebozomassage, akupressur og Meyermetoden. Efter fødslen tilbydes i naturligvis høj faglig ammevejledning. 

Ammevejledning

Ammevejledning

Amning kræver de tre T’er; Træning, Tid og Tålmodighed. Ved blot justering, tillid og tryghed kan vi sammen skabe mirakler for jeres amning. Amning må IKKE gøre ondt! Jeg afholder online ammeforberedelseskursus hver måned. Find kursus under online kurser.

Sundhedspleje

Sundhedspleje

Når jeg tilbyder familier privat sundhedspleje, er der altid god tid til vejledning og spørgsmål. Jeg vejleder 1:1 vejledning fra alt fra søskendereaktioner til søvn, motorik og kost. Jeg afholder online kostoplæg hver 2. mdr. Find flere kurser under online kurser.